ONLINE-SOTALENNOT

Sotalentojen raportointi

Uusi tietokanta sotalentojen raportoinnille.

Sotalentojen yleissäännöt koko rykmentille

Sotalennon ajatus on simuloida sotalentäjän uraa niin pelkojen kuin sankaritekojenkin osalta. Tärkeintä sotalentotehtävässä on oman ja laivuetovereiden henkiinjääminen. Henkiinjäämisestä sekä laivuetoverin pelastamisesta jokaisen lentäjän oma laivue palkitsee erilaisin ansiomerkein ja nauhoin. Vasta tämän perusajatuksen jälkeen lentäjä voi ajatella pudotustilastoaan, joka päivitetään julkisesti näkyvillä olevaan pudotustaulukkoon. Myös merkittävästä pudotustilastosta laivue palkitsee lentäjänsä.

Mikä on Sotalento?

Sotalento on vapaaehtoinen multiplayer-sotalentotehtävä (sotatoimi), josta voi kirjata pudotuksia LeR3 -pudotustaulukkoon. Jos kuolee, joutuu aloittamaan uuden elämän pudotustaulukossa nollapisteillä. Rykmentin yhteinen pudotustaulukko on työn alla ja avataan syksyllä 2016.

Aloittaaksesi sotalennon tarvitset online-vihollisia (ihmispilotteja) ja vähintään yhden LeR3-siipimiehen varmistamaan pudotuksesi. Sinun tulee ilmoittaa siipimiehellesi/miehillesi sotalennosta hyvissä ajoin TS-radiossa. Sinulla tulee olla kynä ja paperia valmiina rekisteröidäksesi pudotukset sekä itsellesi että siipimiehillesi.

Videoesimerkki: Lentolaivue 24:n Sotalento

Lentolaivue 24 kolmen miehen parvella sotalennolla.

Sotalento aloitetaan aina lentokentältä ja sotalento katsotaan onnistuneeksi jos pystyt tuomaan koneesi myös takaisin omalle kentällesi. Omia kenttiä ovat kaikki kartan siniset kentät. Videolla LLv24_Robbe (laivueen komentaja), LLv24_Veccu ja LLv24_Katze ovat Stalingradin yllä sotalennolla, joka on toiselta nimeltään myös taistelulento. Videolta seviää hienosti, miten tarkasti lentäjät ottavat tämän homman: silloin lennetään tosissaan niin kuin olisi oma henkiriepu kysymyksessä!

LLv24_Veccun ohjaamosta kuvatusta videosta kuulee, miten pelin äänet (moottori ja aseet) on pantu hyvin hiljaiseksi. Syynä tähän on se, että siipimiesten radiot saadaan siten kuulumaan mahdollisimman hyvin. Kommunikointi ja yhteistoiminta lentäjien kesken onkin sotalennoissa oleellisen tärkeää: kaikkienhan on tarkoitus päästä ehjillä Mersuilla ja hengissä takaisin kotikentälle. Itse ilmavoitot ovat silloin toissijainen asia.

Konetäydennykset

Jokaisella lentäjällä on uransa alussa kaksi konetta. Jos lentäjä menettää kaikki koneensa saman viikon aikana, ei hän voi enää jatkaa sotalentojaan ennen kuin on saanut täydennystä. Joka viikon maanantaina klo 0.01 saapuu tehtaalta uusi kone täydentämään konevarastoa yhdellä koneella huolimatta siitä, onko koneita vielä jäljellä vai ei. Ainoa ehto konetäydennykseen on kuitenkin se, että on lentänyt edellisellä viikolla vähintään yhden sotalennon. Bonuksena pilotille, viiden peräkkäisen menestyksekkään sotalennon seurauksena konemäärä tuplaantuu. Varastossa voi olla maksimissaan 5 (bonus maksimi 10) konetta. Pudotustaulukossa oleva *-merkki tarkoittaa tulevaa konetäydennystä seuraavana maanantaina.

Sotalentoja voidaan lentää täysin itsenäisesti välittämättä muiden lentäjien sotalennoista (kts. kuitenkin sotalennon ehdot). Yhden lentäjän sotalento voi loppua kun toisen vielä jatkuu. Joskus saatat lentää vain varmistajana kun muut lentävät sotalentoa tai toisinpäin.

Suomalainen Messerschmitt Bf 109 G-6 vaurioittaa venäläistä Pe-2 pommittajaa.

Ilmavoittojen ilmoittaminen ja todistaminen

Sotalennon aikana sinun tulee ilmoittaa siipimiehillesi pudotuksesi (hävittäjä tai pommittaja sekä koneen malli jos tiedossa). Ilmoita selkeäsi miksi ja milloin sotalentosi on ohi: kuollut, laskeutunut (moottori pysähtynyt ja kone liikkumattomana) tai hypännyt laskuvarjolla (hengissä maahan asti). Sinun tulee tarkkailla siipimiehiäsi, jotta voit varmistaa heidän pudotuksensa ja tarvittaessa auttaa heidät pulasta! Kun kaikkien sotalennot ovat ohi, peli jatkuu normaalina pelinä niin pitkään kuin halutaan. Pudotukset ja kuolemat ovat merkityksettömiä sinun osaltasi heti kun oma sotalentosi on ohi.

Raportointi

Sotalennon jälkeen sinun tulee tehdä sotalentoraportti sotalennostasi ja lisätä siihen toisten lentäjien pudotusten varmistukset sekä selonteko tapahtumista (esim. kertoa, jos siipimiehesi on pelastanut henkesi tai muuten ansioitunut lennollasi). Raportit lähetetään suoraan oman laivueen komentajalle. Rykmentin pudotustaulukko päivitetään heti kun kaikkien sotalennon osanottajien raportit on tarkistettu.

Mitalit ja nauhat

Lentorykmentti 3 mitalit.

Lentorykmentti 3:n lentäjille myönnetään ylläolevia "virtuaalimitaleita" ansioista sotalennoilla sekä myös muista Virtuaalilentäjät ry:n ja laivueyhteisön hyväksi tekemästään työstä.

Lentorykmentti 3 nauhat.

Lentorykmentti 3:n lentäjille myönnetään ylläolevia nauhoja osallistumisesta sotalentoihin ja suurin Online-ilmasotiin eri lentosimulaattoreissa.