CURTISS-LAIVUE

Laivueen lentäjät

Lentolaivue 32 lentueet ja lentäjät.

Laivueen komentaja

Laivueen komentaja LLv32_Korppi.

Lentueiden jäsenet

Lentueen päällikkö LLv32_Modo. Lentueen päällikkö LLv32_Jami.

Lentueen varapäällikkö LLv32_Korva. Parven johtaja LLv32_Raaka.

Parven johtaja LLv32_Waris. LLv32_Andom.

LLv32_Pingviini. LLv32_Kohler.

LLv32_Paganini.

Historiallinen Lentolaivue 32

Virtuaalinen Lentolaivue 32

Virtuaalinen Lentolaivue 32 perustettiin vuonna 2003 Aces High -lentosimulaattoriin ja se oli yli 20 jäsenellään silloin suurin suomalainen lentolaivue. Perustajana oli Ismo Kanttori Homanen, joka on nykyisin siirtynyt "tarkastajaksi" Lentorykmentin esikuntaan mutta lentää silti aktiivisesti kaikkien laivueiden mukana ja kouluttaa tällä hetkellä Lentolaivue 44:n pommituslentäjiä.

IL-2 Sturmovik -simulaattorissa Lentolaivue 32 lentää nyt pääasiassa Messerschmitt Bf 109 G-2/G-4/G-6 -hävittäjillä suomalaiset kansallistunnukset nimikkokoneissaan, eli jokaisen henkilökohtaisessa nimikkoskissä on oma taktinen numerotunnus keulassa. Laivueen jäsenet toivovat, että saavat tulevaisuudessa tähän lentosimulaattoriin myös historiallisen Lentolaivue 32:n käyttämän Curtiss Hawk 75A -hävittäjän. Konetyyppi on yhä suomalaisin tunnuksin mukana vanhemmassa IL-2 Sturmovik 1946 -pelissä (kuvia alla).

Curtiss Hawk 75A IL-2 vanhassa Sturmovik 1946 -pelissä.

Laivueessa on tällä hetkellä kymmenen lentäjää jotka harjoittelevat laivueiltanaan säännöllisesti ilmataistelun taktiikkaa historiallisilla suomalaisten hävittäjäkomentajien kehittämillä menetelmillä. Nämä taktiikat toivat suomalaisille lentäjille runsaasti menestystä ja ilmavoittoja talvi- ja jatkosodissa ja ne toimivat yhä vieläkin myös virtuaalisessa ilmasodassa. Lentolaivue 32 toimii esimerkiksi lentorykmentin mukana venäläisessä In War Online-ilmasodassa jossa se on saavuttanut tiivillä harjoittelulla ja yhteistoiminnalla hyvää menestystä.

Vuoden 2017 lopussa puolet laivueen jäsenistä on vanhoja konkareita joista esimerkiksi Risto "Korva" Korva ja Markus "Modo" Aalto ovat maailman ensimmäisiä Online-virtuaalilentäjiä! He aloittivat harrastuksensa jo 1990-luvulla suomalaisten virtuaalilentäjien yhteisessä Icereakers-laivueessa kun internet alkoi vasta yleistyä.

Toinen puolikas on nuoria 25-35 -vuotiaita nuoria miehiä jotka pärjäävät virtuaalisessa ilmasodassa vähintään yhtä hyvin kuin "lentäjäveteraanit". Laivueen suurin vahvuus onkin vanhojen partojen kokemus yhdistettynä nuorten miesten harjoitteluintoon ja nopeaan omaksumiskykyyn. Kaikki puhaltavat yhteiseen hiileen laivueen taitotason kartuttamiseksi ja ovat myös hyviä kavereita keskenään huolimatta noin 35 vuoden ikähaitarista. Myös laivueen uusi komentaja Harri "Korppi" Hinkkanen kuuluu tähän nuoreen ja taitavaan virtuaalilentäjien sukupolveen.

Videot

LLv32_Korppi lentää uudella Kubanin kartalla Bf 109 G-2 hävittäjällä.

Curtiss Hawk ilmataisteluvideo vanhemmasta IL-2 Sturmovik 1946 pelistä: LLv32_Kanttori ja LLv32_Raaka toiminnassa!