VIRTUAALISTA ILMASOTAA

Lentolaivue 24:n maskotti irlanninsetteri Peggy Brown tervehtii lennolta palaavaa ohjaajaa Joppe Karhusta Römpötissä kesällä 1942. Kuva Kari Vertanen.

Kari Vertasen hienoa ilmailutaidetta. Brewster 239 hävittäjää ei vielä IL-2 Stumovik Great Battles-simulaattorissa ole, mutta ehkä näemme sen lähitulevaisuudessa. Kuvassa Lentolaivue 24:n maskotti irlanninsetteri Peggy Brown tervehtii lennolta palaavaa ohjaajaa Joppe Karhusta Römpötissä kesällä 1942. Karin ilmailutaidetta on nähtävänä lisää ja tilattavissa suoraan tekijältä laadukkaina vedoksina Kari Vertanen verkkokaupasta.

______________________________________________________

Lentorykmentti 3 eli lyhyesti LeR3 on suomalainen virtuaalinen lentorykmentti jonka jäsenet harrastavat toisen maailmansodan sotilasilmailun historiaa, lentokoneita, virtuaalilentämistä kotiohjaamossa ja virtuaalista ilmataistelua IL-2 Sturmovik Great Battles -lentosimulaattorilla.

Noin 80 jäsentämme kuuluvat useisiin eri virtuaalisiin lentolaivueisiin joista osa on nimetty historiallisten esikuviensa mukaan. Kaikki virtuaalilaivueemme ja virtuaalilentäjämme esitellään tällä sivustolla, lisäksi historiallisten lentolaivueiden "perinteenjatkajilla" on myös esikuvastaan pieni info-paketti ja valokuvia. Pääset jokaisen laivueen omalle sivulle klikkaamalla oikeassa reunassa olevia laivueikoneita.

Uudet pelaajat huomio!

Sivustollamme on paljon hyödyllistä tietoa aloitteleville IL-2 Sturmovik Great Battles pelin harrastajille. Täältä löytyy kaikenlaista tietoa ja myös runsaasti ladattavia tiedostoja, ohjeita, ohjevideoita ja mm. historiallisesti tarkkoja suomalaisten hävittäjien ja pommikoneiden skinejä kuten kuvassa yllä. Kaikki on vapaasti ladattavissa ja käytettävissä! Meillä on myös oma Facebook-sivusto jossa voi esittää kysymyksiä vanhoille pelaajille kaikesta tähän simulaattoriin liittyvistä ongelmista ja alkuvaikeuksista. Liity kasvavaan joukkoomme: IL-2 Sturmovik Suomi

Lentäjäveteraanejamme muistellen

Sodanaikaiset hävittäjä- ja pommikonelentäjämme olivat usein kunniavieraina Virtuaalilentäjät ry:n tapahtumissa kertomassa tarinoita oikeista ilmataisteluistaan ja mm. sodanaikaisesta lentokalustostaan ja niiden aseista. Nämä kohta jo edesmenneet lentäjäveteraanit pääsivät halutessaan myös kokeilemaan jäsentemme tietokoneilla lentosimulaattoreita - ja moni kokeilikin!

Lentäjäveteraanit pitivät poikkeuksetta toimintaamme hienona tapana muistaa sodankäyneitä sukupolvia ja ilmasotahistoriaamme. Pidämme omalta osaltamme hyvää huoltaa siitä, etteivät kohta 80 vuotta sitten tapahtuneet Suomen Ilmavoimien lentäjien sankariteot pääse unohtumaan. Sotalentäjien haastatteluja voit lukea Virtuaalilentäjät ry:n Internet-sivujen Sotahistoria-osiosta.

Historiallinen Lentorykmentti 3

Lentorykmentti 3 eli LeR 3 oli Suomen ilmavoimien joukko-osasto vuosina 1940–1952. Se perustettiin 27. maaliskuuta 1940 lentolaivueista LLv 30, LLv 32 ja LLv 34. Rykmenttiin liitettiin syyskuussa 1941 lentolaivueet LLv 14 ja LLv 26 sekä elokuussa 1942 LeLv 24. Tammikuussa 1943 Lentolaivue 34 perustettiin uudelleen ottamaan vastaan Saksasta Messerschmitt Bf 109 G-2 -hävittäjäkoneet. Toukokuussa rykmentin komentajaksi vaihtui everstiluutnantti Gustaf Magnusson. Lähde: Wikipedia.

94 ilmavoiton ässien ässä Lentomestari Ilmari Juutilainen ja MT-451 Mersu. Kuva Hasegawan koottavan pienoismallin kannesta.

94 ilmavoiton ässien ässä Lentomestari Ilmari Juutilainen ja MT-451 Mersu. Kuva Hasegawan koottavan pienoismallin kannesta.

Virtuaalinen Lentorykmentti 3

Suurin osa suomalaisista sodanaikaisista hävittäjäyksiköistä kuului jossain vaiheessa Lentorykmentti 3:een ja sen takia olemme nimenneetkin virtuaalisten lentolaivueidemme "kattojärjestön" samannimiseksi. Pidämme ilmasodassa keskenämme yhteyttä Team Speak "radiokanavilla" ja pyrimme taistelemaan samoilla taktiikoilla mitä suomalaiset sotalentäjämme käyttivät historiallisesti talvi- ja jatkosodassa.

Multiplayer-palvelimien Online-ilmataisteluissa voi parhaimmillaan sotia lähes sata taitavaa virtuaalilentäjää eri puolilta maailmaa. Suomalaiset virtuaalilentäjät pärjäävät vastapuolen pelaajien kanssa tiivillä yhteistyöllä ja taktisella kokemuksellaan.

Lentolaivue 24:n Multiplayer-toimintaa neljän koneen parvella.

Yllä olevalla videolla Lentolaivue 24:n virtuaalilentäjä LLv24_StableAce ampuu alas seitsemän viholliskonetta samalla lennolla Stalingradin kartalla. Multiplayer-palvelin jossa vastustajana on virtuaalilentäjiä globaalisti.

Oma Multiplayer-palvelin

IL-2 Sturmovik - Great Battles lentosimulaattorin Online-pelipalvelimista yksi on meidän oma Virtuaalilentäjät ry:n ylläpitämä palvelin. Elokuussa 2016 siellä alkoi pyöriä ensimmäinen kahden jäsenemme tekemä tehtävä nimeltään Finnish Virtual Pilots - Dynamic War. Siinä ilmasotaa käydään rynnäköimällä ja valtaamalla vastapuolen lentokenttiä sekä pommittamalla vastustajan tankkitukikohtia, huoltokolonnia sekä tehtaita.

Kesätapahtumamme: Mosquito Meeting

Pohjolan virtuaalilentäjien kesätapaaminen on jäjestetty vuodesta 1995 lähtien lähes joka kesä. Elokuussa 2016 perinteikäs Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry:n kesän 2016 päätapahtuma järjestettiin Taistelijan Talolla Ilomantsin Hattuvaarassa. Klikkaa tapahtuman kuvaa alla ja lue lisää sanomalehti Karjalaisen julkaisemasta mainiosta lehtiartikkelista. Kesän 2018 Mosquito Meeting pidetään Rovaniemellä elokuun alussa.

Lehtiartikkeli Karjalaisessa elokuussa 2016: Ilmasotaa virtuaalisesti - Herjat lentävät, kun virtuaalilentäjät kokoontuvat.

Suomen Ilmavoimien hakaristitunnus

Kreivi Eric von Rosen lahjoitti valkoiselle armeijalle 6.3.1918 Thulin Typ D -lentokoneen, johon oli maalattu siniset hakaristit siipiin. Sininen hakaristi oli kreivin henkilökohtainen onnentunnus ja hän maalautti sen koneen siipiin Uumajassa ennen Pohjanlahden ylitystä.

Kreivi von Rosenin tunnus, sininen risti valkoisella pohjalla, päätettiinkin ottaa Suomen Ilmailuvoimien tunnukseksi, missä tehtävässä se palveli vuoteen 1945 saakka. Suomalaisella hakaristillä ei ole mitään tekemistä vastaavaan natsien symbolin kanssa. Saksalaisilla se oli väriltään musta ja lentokoneissa kärjellään seisova, Suomessa siis sininen ja aina suorassa.

Kotimainen lentosimulaattorin USB-ohjain

High quality and multifunctional throttle consoles (USB gaming controls) to WWII flight simulator hobbyist and home cockpits.

Korkealaatuinen ja monipuolinen kaasukonsoli (USB-peliohjain) WWII lentosimulaattorien harrastajille ja kotiohjaamoiden rakentajille. Klikkaa yllä olevaa kuvaa ja löydät tiedot tuotteesta!