Virtuaalilentäjät Ry:n kotisivut

IL-2 Sturmovik pelin kotisivut

Aces High kotisivut.

Suomen Ilmavoimien lentomerkki

Curtiss Hawk, laivueen hävittäjä

Etusivu

Curtiss Hawk 75A-4 (CU-502)

Curtiss Hawk 75A oli historiallisen Lentolaivue 32:n hävittäjätyyppi koko Jatkosodan ajan. Kuva Stan Hajek.

Tervetuloa Lentolaivue 32:n kotisivuille. Lentolaivue 32 eli lyhyesti LLv32 on suomalainen virtuaalilaivue, jonka jäsenet harrastavat toisen maailmansodan sotilasilmailun historiaa, lentokoneita ja virtruaalista ilmataistelua.

Kokonnumme lentämään IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad/Moscow lentosimulaattorin kansainvälisillä Online-pelipalvelimilla joista yksi on oma Virtuaalilentäjät ry:n ylläpitämä palvelin.

Pidämme keskenämme yhteyttä Team Speak "radiokanavilla" ja pyrimme taistelemaan samoilla taktiikoilla kuin suomalaiset Lentolaivueet käyttivät historiallisesti Talvi- ja Jatkosodassa. Virtuaalisissa ilmataisteluissa voi parhaimmillaan kurvailla lähes sata "lentäjää" ympäri maailmaa toisen maailmansodan hävittäjissään ja pommikoneissaan.

Suomen Ilmavoimien hakaristitunnus

Sivuston kuvissa esiintyvillä sinisillä hakaristeillä ei ole mitään tekemistä natsismin kanssa vaan sillä on oma vielä vanhempi historiansa:

Kreivi Eric von Rosen lahjoitti valkoiselle armeijalle 6.3.1918 Thulin Typ D -lentokoneen, johon oli maalattu siniset hakaristit siipiin. Sininen hakaristi oli kreivin henkilökohtainen onnentunnus ja hän maalautti sen koneen siipiin Uumajassa ennen Pohjanlahden ylitystä.

Kreivo von Rosenin tunnus, sininen risti valkoisella pohjalla, päätettiinkin ottaa Suomen Ilmailuvoimien tunnukseksi, missä tehtävässä se palveli vuoteen 1945 saakka. Suomalaisella hakaristillä ei ole mitään tekemistä vastaavaan natsien symbolin kanssa. Saksalaisilla se oli väriltään musta ja lentokoneissa kärjellään seisova, Suomessa siis sininen ja aina suorassa.

Kaikki tällä sivustolla olevat Sture Gripenbergin taidekuvat Talvi- ja Jatkosodan lentokoneista on julkaistu Gripenberg Design Oy Ab:n luvalla.

eXTReMe Tracker