LENTOLAIVUE 44

Junkers Ju88 A-4 pommikoneen lentäjän näkökulma laskeutumisen jälkeen: turvallisesti kotikentällä!

Historiallinen pommikonelaivue

Lentolaivue 44 oli Suomen ilmavoimien kaukotoimintalentolaivue, joka perustettiin vuonna 1934. Laivue osallistui talvi-, jatko- ja Lapin sodan ilmasotatoimiin osana Lentorykmentti 4:ää. Laivue lakkautettiin Pariisin rauhansopimuksen seurauksena vuonna 1948. Koko jatkosodan aikana laivue menetti sotatoimissa 7 konetta ja 16 lentävään henkilökuntaan kuuluvaa kaatuneina. Lisätietoa historiallisesta lentolaivueesta Wikipediassa.

Virtuaalinen laivue

Kaavio pommikoneiden välimatkoista ja korkeuseroista lennettäessä kolmen koneen ns. Vic-muodossa.

IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad/Moscow -pelissä Lentolaivue 44 kootaan hävittäjälaivueidemme lentäjistä ja lennämme siellä samanlaisilla Junkers Ju 88 A-4 (Junnu) pommikoneilla kuin pommituslentäjämme aikoinaan. Simulaattoriin saatiin kauan odotettu syöksy- ja vaakapommittajamme maaliskuussa 2016 ja sillä on sen jälkeen kovasti opeteltu lentämään ja pommittamaan "oikein".

Alla olevalla pilke silmässä tehty videolla on esimerkki pistemaalien (laivojen) tuhoamisesta syöksypommituksella. Syöksyyn lähdön aloituskorkeus on videolla noin 2500 metriä. Aloituskorkeus riippuu siitä, miten jyrkällä kulmalla tullaan alas, normaalisti se on haarukassa 2500 - 4000 metriä.

Historiallisesti Lentolaivue 44 käytti syöksyharjoituksissa Joensuussa aluksi jopa 80 asteen lähes pystysuoraa syöksyä, harjoitusmaalina toimi lautta keskellä Höytiäisen kanavaa. Oikaisuissa siipiin alkoi tulla kovien G-voimien takia rasitusvaurioita ja jyrkästä syöksystä luovuttiin. Sen jälkeen siirryttiin noin 45 asteen liukupommitukseen ilman syöksyjarruja.

Virtuaalilentäjien keskustelupalstalta löytyy lisää OHJEITA SYÖKSY- JA VAAKAPOMMITUKSEEN!

Video: Lentolaivue 44 iskee!

Syöksypommitus.

Junnu syöksypommittaa ja tuhoaa kaksi laivaa!