BREWSTER-LAIVUE

Lentolaivue 24 lentueet ja lentäjät.

Historiallinen laivue

Historiallisesti Lentolaivue 24 oli Suomen Ilmavoimien hävittäjälentolaivue, joka perustettiin 10. lokakuuta 1934. Laivue osallistui sekä talvi- että jatkosodan ilmasotatoimiin, ja se on edelleen toiminnassa Karjalan lennostoon kuuluvana yksikkönä. Nykyiseltä nimeltään laivue on Hävittäjälentolaivue 31. Lentolaivue 24 saavutti talvi- ja jatkosodassa 877 ilmavoittoa, menettäen sotatoimitappioina 38 konetta ja 18 lentävään henkilökuntaan kuuluvaa kaatuneina.

Lisätietoa historiallisesta lentolaivueesta Wikipediassa.

Virtuaalinen laivue

Lentolaivue 24 lentueet ja lentäjät.

Virtuaalinen lentolaivue 24 eli LLv24 (perustettu lokakuussa 2001) koostuu suomalaisista simulentämisestä ja ilmailuhistoriasta kiinnostuneista henkilöistä. Lennämme pääasiassa IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad/Moscow -pelissä. Lentolaivue 24 lentää nyt Messerschmitt Bf 109 G-2 hävittäjillä (Mersuilla) kunnes saamme tulevaisuudessa peliin Brewster Model 239 koneet. Brewster oli historiallisesti laivueen pääkonetyyppi lähes koko Jatkosodan 1941-1944, Mersut tulivat laivueeseen vasta keväällä 1944.

Puhekontaktia pidämme yllä Team speak 3 -ohjelmalla jossa kaikilla laivueilla on omat "radiokanavansa". Laivueessamme on täysi-ikäisiä pilotteja eri puolilta Suomea. Yhteistä meille on hyvä huumori, halu oppia todellisuudessa koeteltuja lentotaktiikoita virtuaaliympäristössä sekä kutsumus lentää Brewster-hävittäjällä. Se oli lempinimeltään mm. "Taivaan helmi" ja "Pylly-Valtteri" ja historiallisesti laivueen pääkonetyyppi lähes koko Jatkosodan 1941-1944. Ystävät ja viholliset, virtuaalitaivaalla tavataan!

Lisätietoja Brewster Model 239 -hävittäjästä Wikipediassa.

Video: Lucky Shots

Alla virtuaalilaivueen "ässälentäjä" LLv24_Veccu näyttää ohjaamostaan, miten ammutaan kolme ilmavoittoa samalla lennolla talvisessa maisemassa. Neljän Mersun parvessa on hänen lisäkseen kolme Lentolaivue 32:n miestä. Radiosta kuuluu välillä muutama voimasana, mutta ne kuuluvat myös asiaan!

Lentolaivue 24:n ja Lentolaivue 32:n Mersulentäjät talvimaisemassa.

Pylly-Valtteri

Suomalainen Brewster B-239 IL-2 Sturmovik 1946 -pelissä.

Brewster eli "Pylly-Valtteri" tai Taivaan Helmi" on ollut pitkään mallinnettuna vanhemmassa IL-2 Sturmovik Forgotten Battles ja 1946 -peleissä.