VIRTUAALISTA ILMASOTAA

Mersuskinit päivitetty!

Skinit suomalaisiin Mersuihin. Klikkaa kuvaa niin latauslinkki aukeaa!

Tervetuloa kotisivuillemme! Lentorykmentti 3 eli lyhyesti LeR3 on suomalainen virtuaalinen lentorykmentti jonka jäsenet harrastavat toisen maailmansodan sotilasilmailun historiaa, lentokoneita, virtuaalilentämistä kotiohjaamossa ja virtuaalista ilmataistelua IL-2 Sturmovik -lentosimulaattorilla. Toistasataa jäsentämme kuuluvat useisiin eri virtuaalisiin lentolaivueisiin jotka on yleensä nimetty historiallisten esikuviensa mukaan.

Sodanaikaiset hävittäjä- ja pommikonelentäjämme olivat usein kunniavieraina Virtuaalilentäjät ry:n tapahtumissa kertomassa tarinoita oikeista ilmataisteluistaan ja mm. sodanaikaisesta lentokalustostaan ja niiden aseista. Nämä veteraanit pääsivät halutessaan myös kokeilemaan jäsentemme tietokoneilla lentosimulaattoreita - ja moni kokeilikin! Lentäjät pitivät toimintaamme hienona tapana muistaa sodankäyneitä sukupolvia ja sotahistoriaamme. Sotalentäjien haastatteluja voit lukea Virtuaalilentäjät ry:n Internet-sivujen Sotahistoria-osiosta.

Historiallinen Lentorykmentti 3

Lentorykmentti 3 eli LeR 3 oli Suomen ilmavoimien joukko-osasto vuosina 1940–1952. Se perustettiin 27. maaliskuuta 1940 lentolaivueista LLv 30, LLv 32 ja LLv 34. Rykmenttiin liitettiin syyskuussa 1941 lentolaivueet LLv 14 ja LLv 26 sekä elokuussa 1942 LeLv 24.

Mekaanikot valmistelevat Hävittäjälentolaivue 24:n Messerschmitt Bf 109 G-6 hävittäjää Lappeenrannan kentällä sotalennolle.. SA-kuva, värittänyt Tommi Rossi.

Tammikuussa 1943 Lentolaivue 34 perustettiin uudelleen ottamaan vastaan Saksasta Messerschmitt Bf 109 G-2 -hävittjäkoneet. Ne saapuivat maaliskuussa, jolloin laivueen vastuulle annettiin Helsingin, Kouvolan ja Kotkan torjuntalennot Malmilta ja Utista käsin. Toukokuussa rykmentin komentajaksi vaihtui everstiluutnantti Gustaf Magnusson.

Helmikuussa 1944 laivueet nimettiin tehtäviensä mukaan uudelleen hävittäjälentolaivueiksi. HLeLv 24 sai myös Mersut käyttöönsä HLeLv 34:n luopuessa vanhoista G-2-malleista ja siirtyessä uusiin G-6:iin. Brewsterit annettiin edelleen HLeLv 26:lle. Kesäkuussa Kannaksen suurhyökkäyksen alkaessa HLeLv 28:n osasto Sovelius alistettiin vahvistukseksi rykmentille. Lähde: Wikipedia.

Virtuaalinen Lentorykmentti 3

Suurin osa suomalaisista sodanaikaisista hävittäjäyksiköistä kuului jossain vaiheessa Lentorykmentti 3:een ja sen takia olemme nimenneetkin virtuaalisten lentolaivueidemme "kattojärjestön" samannimiseksi. Pidämme ilmasodassa keskenämme yhteyttä Team Speak "radiokanavilla" ja pyrimme taistelemaan samoilla taktiikoilla mitä suomalaiset sotälentäjämme käyttivät historiallisesti talvi- ja jatkosodassa.

Multiplayer-palvelimien Online-ilmataisteluissa voi parhaimmillaan sotia lähes sata taitavaa virtuaalilentäjää eri puolilta maailmaa. Suomalaiset virtuaalilentäjät pärjäävät vastapuolen pelaajien kanssa tiivillä yhteistyöllä ja taktisella kokemuksellaan.

Oma pelipalvelin

Finnish VirtualPilots - Dynamic War.

Kokoonnumme lentämään yhdessä IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad/Moscow/Kuban (BoS/BoM/BoK) lentosimulaattorin historiallisilla Online-pelipalvelimilla joista yksi on oma Virtuaalilentäjät ry:n ylläpitämä palvelin. Elokuussa 2016 siellä alkoi pyöriä ensimmäinen oma kahden jäsenemme tekemä tehtävä nimeltään Finnish Virtual Pilots - Dynamic War. Siinä ilmasotaa käydään rynnäköimällä ja valtaamalla vastapuolen lentokenttiä sekä pommittamalla vastustajan tankkitukikohtia, huoltokolonnia sekä tehtaita. Yllä oleva kuvaa klikkaamalla näkyy palvelimellamme pyörivän dynaamisen tehtävän alati muuttuva "sotatilanne" kartalla reaaliajassa!

Kesätapahtumamme: Mosquito Meeting

Pohjolan virtuaalilentäjien kesätapaaminen on jäjestetty vuodesta 1995 lähtien lähes joka kesä. Elokuussa 2016 perinteikäs Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry:n kesän 2016 päätapahtuma järjestettiin Taistelijan Talolla Ilomantsin Hattuvaarassa. Kklikkaa tapahtuman kuvaa alla ja lue lisää sanomalehti Karjalaisen julkaisemasta mainiosta lehtiartikkelista!

Ilmasotaa virtuaalisesti - Herjat lentävät, kun virtuaalilentäjät kokoontuvat.

Suomen Ilmavoimien hakaristitunnus

Kreivi Eric von Rosen lahjoitti valkoiselle armeijalle 6.3.1918 Thulin Typ D -lentokoneen, johon oli maalattu siniset hakaristit siipiin. Sininen hakaristi oli kreivin henkilökohtainen onnentunnus ja hän maalautti sen koneen siipiin Uumajassa ennen Pohjanlahden ylitystä.

Kreivi von Rosenin tunnus, sininen risti valkoisella pohjalla, päätettiinkin ottaa Suomen Ilmailuvoimien tunnukseksi, missä tehtävässä se palveli vuoteen 1945 saakka. Suomalaisella hakaristillä ei ole mitään tekemistä vastaavaan natsien symbolin kanssa. Saksalaisilla se oli väriltään musta ja lentokoneissa kärjellään seisova, Suomessa siis sininen ja aina suorassa.

Kotiohjaamon rakentaminen

Tietoja ja kuvia lentosimulaattorin kotiohjaamon rakentamisesta, jota monet lentosimulaattoreilla lentävät harrastavat. englanninkielisellä sivulla on kuvia ja tietoa laadukkaimmista USB-ohjaimista joita tässä Kanttorin universaalissa "Mersu- ja Junnuohjaamossa" tällä hetkellä on. Klikkaa alla olevaa kuvaa!

Kotiohjaamo ja USB-kaasukonsoli.

Yhteydenotot

Kaikki Lentorykmentti 3 -sivustoa ja sivuston aihetta koskevat yhteydenotot ja tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen esikunta(at)ler3.fi. Palaute- ja ilmoittautumislomakkeet ovat tulossa sivustolle kevään 2018 aikana. Otan mielelläni jo ennen sitä palautetta ja sivuston kehitysehdotuksia vastaan sähköpostilla!

Lentorykmentti 3:n tarkastaja Kanttori.

Terveisin Ismo "Kanttori" Homanen
Tarkastaja / Lentorykmentti 3