VIRTUAALISTA ILMASOTAA

Lentorykmentti 3:lla on oma pelipalvelin jossa pyörii Finnish Virtual Pilots - Dynamic War niminen tehtävä.

Tervetuloa kotisivuillemme! Lentorykmentti 3 eli lyhyesti LeR3 on suomalainen virtuaalilentorykmentti, jonka jäsenet harrastavat toisen maailmansodan sotilasilmailun historiaa, lentokoneita ja virtuaalista ilmataistelua. Noin 90 jäsentämme kuuluvat eri lentolaivueisiin jotka on yleensä nimetty historiallisten esikuviensa mukaan.

Pidämme ilmasodassa keskenämme yhteyttä Team Speak "radiokanavilla" ja pyrimme taistelemaan samoilla taktiikoilla kuin suomalaiset lentolaivueet käyttivät historiallisesti talvi- ja jatkosodassa. Multiplayer-palvelimien ilmataisteluissa voi parhaimmillaan sotia lähes sata taitavaa virtuaalilentäjää eri puolilta maailmaa. Suomalaiset virtuaalilentäjät pärjäävät vastapuolen pelaajien kanssa tiivillä yhteistyöllä ja taktisella kokemuksellaan.

Oma pelipalvelin

Sotatilanne Finnish Virtual Pilots - Dynamic War-palvelimellamme juuri nyt!

Kokoonnumme lentämään yhdessä IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad/Moscow/Kuban (BoS/BoM/BoK) lentosimulaattorin historiallisilla Online-pelipalvelimilla joista yksi on oma Virtuaalilentäjät ry:n ylläpitämä palvelin. Elokuussa 2016 siellä alkoi pyöriä ensimmäinen oma kahden jäsenemme tekemä tehtävä nimeltään Finnish Virtual Pilots - Dynamic War. Siinä ilmasotaa käydään rynnäköimällä ja valtaamalla vastapuolen lentokenttiä sekä pommittamalla vastustajan tankkitukikohtia, huoltokolonnia sekä tehtaita.

Kesätapahtumamme: Mosquito Meeting

Pohjolan virtuaalilentäjien kesätapaaminen on jäjestetty vuodesta 1995 lähtien lähes joka kesä. Elokuussa 2016 perinteikäs Virtuaalilentäjät - Virtual Pilots ry:n kesän 2016 päätapahtuma järjestettiin Taistelijan Talolla Ilomantsin Hattuvaarassa. Kklikkaa tapahtuman kuvaa alla ja lue lisää sanomalehti Karjalaisen julkaisemasta mainiosta lehtiartikkelista!

Ilmasotaa virtuaalisesti - Herjat lentävät, kun virtuaalilentäjät kokoontuvat.

Suomen Ilmavoimien hakaristitunnus

Kreivi Eric von Rosen lahjoitti valkoiselle armeijalle 6.3.1918 Thulin Typ D -lentokoneen, johon oli maalattu siniset hakaristit siipiin. Sininen hakaristi oli kreivin henkilökohtainen onnentunnus ja hän maalautti sen koneen siipiin Uumajassa ennen Pohjanlahden ylitystä.

Kreivi von Rosenin tunnus, sininen risti valkoisella pohjalla, päätettiinkin ottaa Suomen Ilmailuvoimien tunnukseksi, missä tehtävässä se palveli vuoteen 1945 saakka. Suomalaisella hakaristillä ei ole mitään tekemistä vastaavaan natsien symbolin kanssa. Saksalaisilla se oli väriltään musta ja lentokoneissa kärjellään seisova, Suomessa siis sininen ja aina suorassa.