Kaasukonsolin asennusohjeet

Kaasukonsolin akselit ja erikoispainikkeet.

Ylläolevassa kuvassa näkyy kaasukonsolin kaikki kahdeksan akselia (axis) jotka sinun täytyy aluksi kalibroida huolellisesti. Kuvasta näkyvät myös erikospainikkeet ja -kytkimet ja niiden numerot. Niille täytyy antaa näppäinkomennot Joystick Gremlin -ohjelmalla jonka ohjeet ja linkit ovat tämän sivun oikeanpuoleisella palstalla. Kaikki muut painikkeet ja kytkimet ilman numeroita ovat painikkeet 1-64 jotka IL-2 Sturmovik Great Battles ymmärtää ilman erikoiskomentoja. Toki sinun täytyy mäpätä nekin pelissä Settings/Key Mapping -sivulla.

Akseleiden kalibrointi Windowsin peliohjain-asetuksissa

Tee kalibrointi huolella alla olevien ohjeitten mukaan. Kaasukonsolissa on huomattavasti normaalia enemmän akseleita (8 kpl) joten vaatii hetken aikaa, että saat kaiken toimimaan. Kalibrointi on hyvä tarkistaa silloin tällöin etenkin ennen tärkeitä lentotapahtumia,jos olet ollut pitkään lentämättä tai jos kaasukonsolin USB-johto on välillä irroitettu tietokoneen ollessa päällä.

Windowsin peliohjainasetukset.

Vasen yläkuva: Avaa laitteet ja tulostimet ja etsi sieltä joku peliohjaimistasi, aivan sama mikä. Klikkaa peliohjaimen ikonia hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Luo pikakuvake. Tee pikakuvake työpöydällesi niin kalibrointi sujuu jatkossa nopeasti!

Oikea yläkuva: Klikkaa sitten työpöydän ikonia (voit nimetä sen esim. Kalibrointi) hiiren oikealla näppäimellä ja valitse listasta ylhäältä Peliohjainasetukset.

Windowsin peliohjainasetukset.

Vasen yläkuva: Valitse peliohjailuettelosta yläkuvassa näkyvä ohjain (se voi näkyä myös nimellä Mjoy tai Mrud) ja klikkaa sitten alhaalta Ominaisuudet.

Oikea yläkuva: Seuraavaksi aukeaa Ominaisuudet-ikkuna, klikkaa ikkunan ylärivistä Asetukset.

Windowsin peliohjainasetukset.

Vasen yläkuva: Klikkaa seuraavaksi aukeavasta ikkunasta ylhäältä oikealta Kalibroi.

Oikea yläkuva: Seuraavaksi aukeaa Tervetuloa ohjattuun pelilaitteen kalibrointiin -niminen ikkuna, klikkaa siitä Seuraava.

Windowsin peliohjainasetukset.

Vasen yläkuva: Seuraavassa ikkunassa pyydetään jättämään ohjaimen kahva kesiasentoon joka tarkoittaa seuraavaa: normaalissa peliohjaimessa X- ja Y-akselit on tarkoitettu tikulle/sauvalle. Tässä konsolissa sauvan paikka on otettu käyttöön kahdelle jäähdytinpotikalle. Sen takia niiden nupit pitää aina kalibroinnin yhteydessä ENSIN keskittää koska Windows pitää molempia akseleita yhdessä "sauvana". Pyöritä siis kaasunkonsolin kannen takaosassa olevat molemmat kaksi mustaa Outlet ja Inlet kidusten nuppia osoittamaan potikan lukemaa 50 (klo 12) ja klikkaa Seuraava.

Oikea yläkuva: Seuraavassa ikkunassa laita rasti ruutuun kohdassa Näytä raakadata. Pyöritä sitten molemmat potikat pari kertaa laidasta laitaan (annetaan ääriasennot joko yhdessä tai erikseen). Sen jälkeen keskitä ne taas takaisin lukemaan 50. Molempien potikoiden numeroarvot pitäisi liikkua välillä 510 / miinus 510 (noin-arvo). Klikkaa sitten Seuraava ja jatka ohjeiden mukaan.

Windowsin peliohjainasetukset.

Vasen yläkuva: Seuraavaksi on vuorossa Z-akseli (öljyjäähdytin) joka on konsolin PÄÄDYSSÄ vasemmalla oleva nuppi. Pyöritä se ohjeiden mukaan ensin täysin auki (myötäpäivään) ja sitten täysin kiinni (vastapäivään). Seuraa raakadatan numeroita, että ne ovat alueella 495 / miinus 512 (noin-arvo). Jätä potikka kiinni-asentoon ja klikkaa Seuraava.

Seuraava X-kierto (vesijäähdytin) poikkeaa muista: potikan pitää ääriasennoissaan antaa raakadatan arvot 0 (nolla) / miinus 510 (noin-arvo). Tämä on Windowsin peliohjainasetuksen ominaisuus jolle ei ole keksitty selitystä. Resoluutio riittää silti reilusti siihen mitä pelissä tarvitaan. Jätä potikka kiinni-asentoon ja klikkaa Seuraava.

Konsolin pitkällä sivulla olevat kaksi akselia ovat Y-kierto (seos) ja Z-kierto (Mersun, Macchin ja Ju52:n iso vakaajapyörä). Ne toimivat kuten Z-akseli ja raakadata on taas alueella 495 / miinus 512 (noin-arvo). Jätä potikka kiinni-asentoon ja klikkaa Seuraava.

Lopuksi kalibroidaan Soita (harmaa RPM-vipu) ja Liukusäädin (iso kaasuvipu) siten, että ne työnnetään ensin aivan eteen ja sitten taakse. Vivuissa on hall-anturit ja raakadatan arvot liikkuvat alueella miinus 400 / 400 (noin-arvo). Klikkaa Seuraava ja lopuksi Valmis.

Oikea yläkuva: Voit tarkistaa vielä Ominaisuudet -ikkunassa, että kaikkien akseleitten punaiset "palkit" (sekä risti X/Y-akselien ruudussa) liikkuvat tasaisesti laidasta laitaan. Kuvasta näkyy, että RPM/kaasuvipujen hall-anturien alimmaiset palkit toimivat päinvastaiseen suuntaan kun muut analogiset potikat. Sillä ei ole merkitystä.

Jos joku akseleista ei toimi kunnolla, niin sulje ensin Ominaisuudet -ikkuna. Sitten irroita USB-kaapeli hetkeksi ja kytke se uudestaan. Tee koko kalibrointi alusta asti kunnes kaikki akselit toimivat oikein ja oikeilla arvoilla. Jos ilmenee ongelmia, niin minut saa hätiin kun soittaa (GSM 045 784 50555 / Ismo) tai laittaa Facebookissa yksityisviestin. Voin konsultoida myös Virtual Pilots Team Speakissa ja/tai Team Viewer -ohjelmalla jolla pääsen työpöydällesi asti näyttämään kalibroinnin niksit! :)

MJ16 GVL224 USB-piirikortti

MJ16 GVL224 USB-piirikortti jossa punaisella on merkitty kahdeksan liitinpaikkaa akseleille (Dial = RPM-vipu, Slid = kaasuvipu, Rz = vakaajapyörä, Ry = seos, Rx = vesijäähdytin, Z = öljyjäähdytin, Y = Outlet-kidukset ja X = Inlet-kidukset).

Sinisellä on merkitty perustoimintojen liitinpaikat 1-64, keltaisella erikoistoimintojen liitinpaikat 65-96 (SV Mapper tarvitaan näille) ja vihreällä pulssiantureiden (trimmit) liitinpaikat 97-112 (SV Mapper tarvitaan myös näille). Valkoiseksi jäänyt liitinrivi on näkökulmille tarkoitetun 8-suuntaisen hattukytkimen liitinpaikat joita ei nykyisin juuri tarvita. Yksi erikoiskahva on tehty tilauksesta niiden kanssa.

MJ16 GVL224 USB-piirikortti sisältää kahdeksan akselipaikkaa ja 112 button-toimintoa.

Miksi key mapping sovellus?

Kaasukonsolin MJ16 GVL224 -nimisessä USB-piirikortissa on mahdollisuus kytkeä kaikkiaan 112 painiketta ja toimintoa. IL-2 Sturmovik Great Battles ymmärtää ainoastaan konsolin painikkeet 1-64 mutta sen yli meneviä "buttoneita" peli ei tunnista oikein (DCS ymmärtää kaikki buttonit suoraan konsolista). Sen takia kaikkille konsolin loppupään (65-112) painikkeille ja kytkimille on annettava Joystick Gremlin ohjelmalla uudet painikenumerot jotka peli tunnistaa.

Kaasukonsolin akselit ja erikoispainikkeet.

MJ16-piirikortin paikat (buttons) 65-112 on tarkoitettu erikoistoiminnoille kuten On-Off vipukytkinten kaksoistoiminnot. Kun kytkin käännetään On-asentoon se lähettää esim. painikkeen 65 pulssin ja takaisin Off-asentoon laitettaessa painikkeen 73 pulssin. Erikoiskytkimet ovat nämä: 8 kpl On-Off-vipukytkin (buttons 65-80), 1 kpl viisiasentoinen kiertokatkaisija (buttons 81-85), 2 kpl vetokytkin (buttons 86/94 ja 87/95), 1 kpl suojattu On-Off-vipukytkin (buttons 88/96).

Joillekin kaksitoimisille erikoiskytkimille annetaan vain yksi tai puolet niiden potentiaalisista toiminnoista:

Vetokytkin = Engine start/stop (87/95) missä vain button 87 on mäpätty käyttöön. Kun vedät kytkintä ylös (On) se käynnistää (tai sammuttaa) moottorit. Sen jälkeen voit työntää kytkimen alas eikä se anna signaalia ollenkaan (Off).

Kannella suojattu On-Off kytkin = Eject (88/96) jossa vain button 88 on mäpättynä käytössä. Ensimmäiseksi nosta kansi ylös. Kun sitten työnnät metallivivun eteen se lähettää peliin Eject-komennon. Lopuksi voit painaa kannen kiinni eikä kytkin lähetä MITÄÄN signaalia samalla kun kytkin palautuu taas Off-asentoon. Jossain peleissä pitää avata laskuvarjo hypyn jälkeen erikseen ja sen voi mäpätä silloin button 95:een.

Kiertokytkin = Flare colors (81-85) jolle mäppäät painikkeet (buttons) 81, 82, 83, 84 ja 85. Jätä painikkeet 89, 90, 91, 92 ja 93 ja muutama muu mäppäämättä myöhemmin annettavien ohjeiden mukaan.

Piirikortin paikat 97-112 on tarkoitettu digitaalisille pulssiantureille (rotary encoder) joita konsolissa käytetään kolmen trimmipyörän toimintoihin. Jokainen trimmipyörä lähettää (pyöritettäessä) neljää pulssia jotka ovat vastapäivään hidas pyöritys, myötäpäivään hidas pyöritys, vastapäivään nopea pyöritys ja myötäpäivään nopea pyöritys. Trimmit ovat Yaw-trim (buttons 97/98 ja 105/106), Pitch-trim (buttons 99/100 ja 107/108) sekä Roll-trimmi (buttons 101/102 ja 109/110).

Kaasu- ja RPM-vipujen kitka

Jos haluat säätää vipujen kitkaa, poista ensin pohjalevy avaamalla sen kuusi kiinnitysruuvia. Molemmat metalliset vipumekanismit ovat lähes samanlaisia ja niissä molemmissa on 7 mm pultit joilla säädetään kitkaa. Kiristä tai löysää pultteja alla olevien kuvien mukaan, mutta älä kiristä liikaa!

Huom: Kitkapultit sijaitsevat pohjapuolelta katsottuna alhaalla kannen lähellä hieman ahtaassa paikassa. Ole siis varovainen ettet vahingoita herkkiä MagRez hall-sensoreita jotka on kiinni vipumekanismeissa. Pulttia tarvitsee pyörittää vain vähän jotta se alkaa vaikuttaa kitkaan.

Kaasu- ja RPM-vipujen kitka.

Kaasu- ja RPM-vipujen kitka.

Kaasu- ja RPM-vipujen kitka.

Kaasu- ja RPM-vipujen kitka.

Konsolisivulle » Sivun alkuun »

Joystick Gremlin aloitusohjeet

Download Joystick Gremlin application.

Download vJoy application.

Joystick Gremlin on erittäin monipuolinen peliohjainten konfigurointiin tarkoitettu ohjelma jolla voi mm. mäpätä ohjainten painikkeet, säätää peliohjainten akseleiden käyriä (ns. response curves) ja tehdä makrokomentoja kytkimille. Tämä sovellus toimii kaasukonsolin kanssa erinomaisesti. Voit lukea englanninkieliset ohjeet linkistä, mutta pääset tällä suomenkielisellä ohjeella ainakin hyvin alkuun!

Lataa yllä olevista kahdesta latauslinkistä tarvittavat kaksi sovellusta. Asenna ensin koneellesi vJoy ja vasta sen jälkeen Joystick Gremlin. Avaa sitten oletuskansiosta C:\Program Files\Vjoy\x64 sovellus nimeltään vJoyConf.exe ja kopioi siihen alla näkyvässä kuvassa olevat arvot sekä ruksatut ja ruksaamattomat kohdat tarkasti. HUOM! Jos sinulla on IL-2 Sturmovik Great Battles valitse 64 buttonia (vasen), DCS World taas ymmärtää kaikki konsolin 112 buttonia (oikea). Jos lennät molemmilla, niin valitse DCS World asetukset! Klikkaa sitten Apply ja sulje configurointi-ohjelma oikean yläkulman X-painikkeesta.

Configure VJoy asetukset.

VJoy on virtuaalinen peliohjain joka toimii rajapintana kaasukonsolin ja simulaattorin välissä. Voit käyttää sitä kaikkien muidenkin peliohjainten mäppäykseen. Tässä pikaohjeessa tehdään 64 buttonin ja 8 akselin profiili joka on tarkoitettu IL-2 Sturmovik Great Battles simulaattoriin. Avaa ensin Joystick Gremlin työpöydälle asennuksen jälkeen ilmestyneestä ikonista (joystick kuvake). Ensimmäinen näkymä on alla olevassa kuvassa, voit klikata kuvat isommiksi:

Joystick Gremlin asennusohje.

Valitse ensin nuolen osoittamasta kohdasta konsoli joka voi olla nimellä MJ16, MRUD tai OJ16. Valitse sitten ylärivistä: 'Actions / Create 1:1 mapping' jolloin ohjelma luo virtuaalisen vJoy -ohjainkopion konsolista.

Joystick Gremlin asennusohje.

Kuvassa oleva näkymä ilmestyy. Tallenna uusi profiilisi haluamallasi nimellä valitemalla 'File / Save Profile As...

Joystick Gremlin asennusohje.

Avaa juuri tallentamasi profiili valitsemalla 'File / Load Profile'. Valitse taas yläriviltä nuolen kohdasta kaasukonsoli. Vasemmassa pystysarakkeessa näkyvät ensimmäisenä konsolin kaikki kahdeksan akselia ja niiden jälkeen seuraa kaikki 112 button-toimintoa. Niistä tehdään 64 buttonin profiili.

Joystick Gremlin asennusohje.

Kuvassa näkyy vJoy virtuaaliohjaimen 64 buttonia. Sinisellä merkityt buttonit ovat jo valmiiksi mäpättynä ja käyttövalmiina (napsuttele konsolin kytkimiä niin näet missä valot vilkkuvat) . Konsolin loput buttonit 65-112 on kätevintä mäpätä alkupään valkoisiin tyhjiin paikkoihin (buttoneille) jotka peli ymmärtää. Tälle järjestelylle on myös juuri sopivasti tilaa profiilissa! Saat tämän näkymän valitsemalla 'Tools / Input Viewer' ja ruksaamalla vasemman sarakkeen ruutuihin haluttu näkymä.

Joystick Gremlin asennusohje.

Aloita konsolin buttonista 65, rullaa se näkyviin vasemmasta sarakkeesta. Oikealla puolella on Remap-ikkuna jossa on virtuaalinen vJoy Device 1 ja sen alapuolella button 1.Se on varattu, joten vaihda tilalle ensimmäinen vapaa button-paikka eli button 9. Klikkaa vasemmasta sarakkeesta seuraava konsolin button 66 ja tee siitä vastaavasti vJoyDevice 1:n button 10. Näin jatketaan konsolin button 72 asti, siitä tulee vJoyn button 16. Näin ensimmäiset kahdeksan valkoista vapaata button-paikkaa on mäpätty.

Konsolin seuraavat buttonit 73 - 80 ovat etupään kahdeksan On-Off-kytkimen Off-asentoja ja niihin mäpätään yhtä lukuunottamatta samat buttonit kuin yläkuvassa: Button 73 = Button 9, Button 74 = 10 jne. ...Button 80 = Button 16. HUOM! Poikkeuksena on Button 78 = Button 25 koska siihen tulee eri toiminto (= Reset Trimms) pelin mäppäyksessä ja sen takia sille annetaan oma Button-numero. Eli sama vipukytkin eteenpäin ainoastaan laskee syöksyjarrut alas ja taaksepäin nostaa syöksyjarrut ylös ja nollaa myös trimmit!

Kaasukonsolin IL-2 Sturmovik profiili

Alla oleva remap-lista on vain ohjeellinen, mutta jos et parempaa keksi niin käytä sitä. Mäppää fyysisen konsolin loppupään suurinumeroiset buttonit (65-112) ylemmän kuvan ja ohjeen mukaan vapaille (valkoisille) button-paikoille 9-16, 25-32 ja57-64:

Etupään kahdeksan metallikytkintä etuasento:
Konsoli Button 65 = vJoy Button 09 (kork.mittarin nollaus/käskyt)
Konsoli Button 66 = vJoy Button 10 (kuomu kiinni/ikkuna auki)
Konsoli Button 67 = vJoy Button 11 (mittarivalot ON)
Konsoli Button 68 = vJoy Button 12 (navigointivalot ON)
Konsoli Button 69 = vJoy Button 13 (pommiluukut auki)
Konsoli Button 70 = vJoy Button 14 (syöksyjarrut alas)
Konsoli Button 71 = vJoy Button 15 (kannuspyörä lukko/käsijarru EI)
Konsoli Button 72 = vJoy Button 16 (laskuvalot ON)

Etupään kahdeksan metallikytkintä taka-asento:
Konsoli Button 73 = vJoy Button 09 (kork.mittarin nollaus/käskyt)
Konsoli Button 74 = vJoy Button 10 (kuomu auki/ikkuna kiinni)
Konsoli Button 75 = vJoy Button 11 (mittarivalot EI)
Konsoli Button 76 = vJoy Button 12 (navigointivalot EI)
Konsoli Button 77 = vJoy Button 13 (pommiluukut kiinni)
Konsoli Button 78 = vJoy Button 25 (syöksyjarrut ylös/trimmit 0)
Konsoli Button 79 = vJoy Button 15 (kannuspyörä lukko/käsijarru ON)
Konsoli Button 80 = vJoy Button 16 (laskuvalot EI)

Etupään pyöreä kiertokytkin (älä väännä yli!):
Konsoli Button 81 = vJoy Button 26 (valopistooli pois)
Konsoli Button 82 = vJoy Button 27 (punainen raketti)
Konsoli Button 83 = vJoy Button 28 (vihreä raketti)
Konsoli Button 84 = vJoy Button 29 (valkea raketti)
Konsoli Button 85 = vJoy Button 26 (valopistooli pois)

Vetonupit ja suojakannellinen kytkin:
Konsoli Button 86 = vJoy Button 30 (hätäteho ON)
Konsoli Button 87 = vJoy Button 31 (moottori käynnistys/sammutus)
Konsoli Button 88 = vJoy Button 32 (laskuvarjohyppy)
Konsoli Button 89 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 90 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 91 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 92 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 93 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 94 = vJoy Button 30 (hätäteho EI)
Konsoli Button 95 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 96 = ei käytössä - poista vJoyn remap!

Bakeliittiset trimmipyörät (pulssianturit):
Konsoli Button 97 = vJoy Button 57 (peräsintrimmi hidas pyöritys)
Konsoli Button 98 = vJoy Button 58 (peräsintrimmi hidas pyöritys)
Konsoli Button 99 = vJoy Button 59 (korkeustrimmi hidas pyöritys)
Konsoli Button 100 = vJoy Button 60 (korkeustrimmi hidas pyöritys)
Konsoli Button 101 = vJoy Button 61 (siiveketrimmi hidas pyöritys)
Konsoli Button 102 = vJoy Button 62 (siiveketrimmi hidas pyöritys)
Konsoli Button 103 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 104 = ei käytössä - poista vJoyn remap!

Konsoli Button 105 = vJoy Button 57 (peräsintrimmi nopea pyöritys)
Konsoli Button 106 = vJoy Button 58 (peräsintrimmi nopea pyöritys)
Konsoli Button 107 = vJoy Button 59 (korkeustrimmi nopea pyöritys)
Konsoli Button 108 = vJoy Button 60 (korkeustrimmi nopea pyöritys)
Konsoli Button 109 = vJoy Button 61 (siiveketrimmi nopea pyöritys)
Konsoli Button 110 = vJoy Button 62 (siiveketrimmi nopea pyöritys)
Konsoli Button 111 = ei käytössä - poista vJoyn remap!
Konsoli Button 112 = ei käytössä - poista vJoyn remap!

Mäppäyksen poistaminen

Joystick Gremlin asennusohje.

Yllä olevien muutamien konsolin painikkeiden mäppäys poistetaan kokonaan klikkaamalla Remap ikkunan oikean yläkulman X-painiketta (punainen nuoli). Tällöin kyseinen ikkuna on täysin tyhjä ja vasemman sarakkeen vastaavasta konsolin Button-painikkeesta häviää Remap-ikoni (punainen nuoli).

Escape-näppäin makrona On-Off-On mikrokytkimeen

Joystick Gremlin asennusohje.

Poista Button 24:n vJoyn Remap-toiminto kuten vähän ylempänä on neuvottu. Lisää sen tilalle 'Macro' valitsemalla se listalta ja klikkaalalla 'Add' (punaiset nuolet). Sen jälkeen valitse Action Settings -listalta 'Keyboard', klikkaa pyöreä 'Record Keyboard and Joystick Inputs' ikoni punaiseksi ja paina näppäimistöstä ESC-näppäin sekä vapauta se. Klikkaa siten uudestaan punaista ikonia, että äänitys loppuu. Nyt taaempi ison vakaajapyörän vieressä oleva On-Off-On mikrokytkin toimii taakse vetäessä kätevästi ESC-näppäimenä.

Akseleiden käyrien muokkaaminen

Joystick Gremlin asennusohje.

Joystick Gremlinillä voi muokata ohjainten akseleiden käyriä monipuolisemmin kuin IL-2 Sturmovikin omalla 'Key Mapping / Sensitivity settings' toiminnolla. Molempia voi käyttää myös yhdessä jolloin muokkaus on vielä monipuolisempaa. Kuvassa RPM-akselin (vivun) käyrää on muokattu yläpäästä hieman herkemmäksi ja tuolla 'kurvilla' sekä RPM että kaasuvipu antavat täsmälleen samat tehoprosentit kun niitä molempia liikutetaan saman verran yhtäaikaa. Pelin akselikohtaisista Sensitivity-asetuksista on kaikille konsolin akseleille annettu lisäksi 4% dead zone alku- ja loppupäähän.

HUOM! Joystick Gremlin täytyy avata aina alle kun menet lentämään! Sen voi käynnistää myös silloin kun itse peli on jo toiminnassa. Jos sitä ei käynnistetä eivät konsolin painikkeille annetut vJoy-komennot myöskään toimi. Ohjelma lataa automaattisesti viimeksi auki olleen profiilin, mutta se täytyy aina aktivoida klikkaamalla yläosassa oleva peliohjaimen ikoni vihreäksi edellisen kuvan mukaan!

Pelissä kannattaa mäpätä KAIKKI tarvittavat konsolin kytkimet, painikkeet ja akselit Settings/Key Mapping -sivuilla uudestaan niin, että ne tulevat vJoyn "läpi". vJoy toimii pelissä aivan kuten fyysisetkin laitteet ja sillä on myös oma laitenumero. Esim. itselläni Baur-sauva on Joy0, Slaw Devicen Bf 109 peräsinpolkimet ovat Joy1, fyysinen kaasukonsoli on Joy2 ja vJoy (johon fyysinen konsoli on kokonaan mäpätty) on Joy3. Mäppäsin kaikki nopeasti uudestaan ja nyt Key Mapping -listoilla ei itseasiassa ole enää ollenkaan fyysistä Joy2 kaasukonsolia, ainoastaan virtuaalinen vJoy eli Joy3! :)